leuke weetjes, nieuws & tips

Nieuwe huisstijl

Op 7 januari 2018 bestaat Matthja Grafisch Ontwerp 5 jaar! Trots als een pauw ben ik. Ik heb ontzettend veel geleerd in die eerste jaren als zelfstandig ondernemer. En ik heb zoveel mooi opdrachten gehad. Nu is het tijd om de uitstraling aan te pakken, ik ben inmiddels meer zelfverzekerd en sta sterker voor wie ik ben & wat ik doe. Tijd om dat in beeld te brengen. Voor een ontwerper bepaald niet makkelijk om zijn eigen logo te maken ;-) Versie 2oo zoveel voordat ik denk JA dit is hem! Ik houd het voor nu nog even geheim, dus kom snel terug op mijn website.

Nieuwe stap, nieuwe werkplek!

Kantoorruimte winnen, wie wil dat niet? Ik deed mee met de wedstrijd, stuurde een filmpje in van 30 seconden en won! 30 seconden is echt heel kort. Ik heb het een paar keer opnieuw gedaan en het blijft raar om jezelf terug te zien. Het deed me nadenken over mijn sterke kanten in mijn werk. En ik bedacht iets opvallends. Iets over zaaien & oogsten... ik heb tenslotte een hele grote moestuin/boomgaard. Dus daar stond ik... in de boomgaard tussen de appeloogst. Het filmpje zal ik hier ook plaatsen. Er is nog meer ruimte in De Markt, het businesscenter in Bodegraven. Kom er gezellig bij!

0 Berichten

Het tijdschrift van de plusgroep is naar de drukker!

Wat een gaaf project was dat! Ik heb 6 weken lang elke week een les gegeven aan 6 kinderen in de plusgroep van groep 6. We doen dat per toerbeurt met de ouders van deze kinderen. Dit keer hebben we geleerd hoe je een tijdschrift maakt. Op internet heb ik een site gevonden waar je echt je eigen tijdschrift kunt maken. Je vormt een echte redactie met hoofdredacteur en redacteuren. We hielden elke week een redactie-vergadering. Ze hielden interviews, maakten foto's en deden zelf de vormgeving. Ze hebben zelfs 4 adverteerders gevonden om te zorgen dat we het tijdschrift echt kunnen laten drukken in een oplage van 8 stuks ;-) Oh ja, en er zitten net als in echte tijdschriften ook nog flink wat taalfoutjes in...oeps interview staat soms als intervieuw. Nou ja, hoort erbij. Kijken of ze het zelf ontdekken.

Je kunt via deze link ons tijdschrift bekijken! Tijdschrift bekijken

 

0 Berichten

Ansichtkaarten

Als je mijn klant bent of wordt, krijg je een setje van deze ansichtkaarten kado! Helemaal in stijl van mijn huisstijl.


De stempel van de boterbloem komt uit een grote doos met oude biologie stempels uit het onderwijs. Die heb ik gekocht op een rommelmarkt.


Dus kom maar op met die opdracht! ;-)

0 Berichten

Creamiddag groep 5 t/m 8

Resultaat van 8 kinderen uit gr 5 t/m 8
Resultaat van 8 kinderen uit gr 5 t/m 8

Moodboards maken was dit keer het onderwerp. In 3 lessen krijgen de kinderen een kijkje in de keuken van dit creatieve proces. De eerste les waren ze nog erg bezig met zoeken naar de juiste afbeeldingen. De tweede les mocht het vrijer. Het onderwerp was deze les: je nieuwe kamer. Stel je mag een nieuwe kamer, nieuwe kleuren, materialen, gordijnen enz. Hoe zou dat er voor jou uitzien. Er werd driftig gescheurd, geschoven en geplakt. Het grappige is dat de uitkomsten precies passen bij de kinderen. 2 meisjes zijn vriendinnen en vertellen dat ze het vinden kloppen wat hun vriendin heeft gemaakt: De een heeft veel kleuren gebruikt, de ander koos echt voor 3 hoofdkleuren aqua, roze en een beetje zwart om het stoerder te maken. Een geslaagde middag. Komende week les 3. De inbreng vanuit de kinderen voor het onderwerp was: kleding of dieren.

3 dagen op cursus

Vorige week ben ik ik op cursus geweest. 3 dagen weer in de schoolbanken bij First Center in Almere. Jan Ris en Mark Soekarjo waren de trainers. We hebben Photoshop, Adobe Muse, Edge Animate, Indesign CC en Wordpress onder de loep genomen. Veel naslagwerk meegekregen, veel geoefend. Het was erg geslaagd en ik kan er voorlopig weer mee vooruit. Nu zelf aan de slag ermee.

Etiketten

In de zomer kreeg ik de opdracht om een serie etiketten te maken. Super leuk! Tijdens mijn vakantie in Frankrijk heb ik er lustig op los gefotografeerd met mijn Iphone in de Franse supermarkten. Lekker inspiratie opdoen.

Mooi behang

Bierviltjes

Laatst waren mijn oom en tante 26 jaar getrouwd. Op 26 augustus. We wilden een lied maken maar dat wilde niet lukken. Ik dacht laat mij iets maken. Dicht bij jezelf blijven. Het werden gekleurde bierviltjes. 8 vellen op dik papier laten printen, avondje snijden en je hebt iets leuks. Stiekem hebben we alles neergelegd op de statafels tijdens het feest. Groot succes!

Creatieve les op school; stempels maken

Stempels door de kinderen gemaakt
Stempels door de kinderen gemaakt

Laatst heb ik op de school van mijn kinderen 3x een vrijdagmiddag knutselles gegeven. Stempels maken. 

Op school hadden ze van vroeger nog allemaal setjes gutsen. Ik heb grote gummen gekocht, dit ipv linoleum. Goedkoper en zachter.
Ze maakten eerst een ontwerpje met potlood en papier. Daarna met potlood je ontwerp op de gum zetten. Natuurlijk vergaten sommigen het in spiegelbeeld te zetten. Dat doe je maar 1x verkeerd ;-) Dan bedenken wat je gestempeld wilt hebben. Dus wat haal je weg en wat niet.
Het was een groepje van 10 kinderen, uit groep 5 t/m 8. Jongens en meisjes. Zo leuk om te zien wat ze maken en wat hun wereld behelst. Voor sommigen heb ik wat plaatjes op Pinterest gezocht, en 2 jongens wilde een voorbeeldje van een 'trollface' ;-)
Laatste les mochten ze met hun stempels een ansichtkaart maken. Erg leuke geslaagde middagen, ik heb ook veel geleerd.

Prachtig beeld

Wauw, dit is werkelijk prachtig! Deze foto heb ik gemaakt op mijn eigen boomgaardje. De bloesem van de pruimenboom. En dat tegen een blauwe lucht. Ik vind het zo mooi! Denkend aan al die lekkere pruimen die dit zullen worden.

Daarnaast zou dit beeld het ook heel goed doen in een grafische productie. Zal ik er een ansichtkaart van maken?

Ken je Canva al?

Jeetje, dat werkt grappig. Kennen jullie de site www.canva.com? Daar kun je zelf vormgeven met behulp van allerlei stramienen. Het werkt vrij eenvoudig. Je maakt eerst een account aan. Dan kun je kiezen wat je wilt ontwerpen. Je kunt uit standaard formaten kiezen maar ook je eigen formaat bepalen. 

Dan ga je aan de slag. Je kunt uit allerlei stramienen kiezen. Je sleept er 1 naar je werkveld en die ga je vervolgens zelf invullen met tekst en foto's. Je kunt kleuren aanpassen, achtergronden kiezen en zelf foto's uploaden. Als je hun foto's kiest dan betaal je daar iets voor. Met je eigen foto's is het gebruik van het ontwerp gratis. Als je klaar bent, kies je hoe je je werk wilt publiceren. Je kunt een plaatje of pdf downloaden of je ontwerp op Facebook of Twitter plaatsen.

Erg grappig om te doen. Ik heb er een uitnodiging voor mijn dochter mee gemaakt. Je bent snel klaar, behalve als je niet kan kiezen uit alle leuke dingen ;-)

Kruissteekjes lettertype

Dit is een leuk lettertype, en nog gratis ook. Het is nog behoorlijk uitgebreid met leestekens. 

Hieronder een link naar de website waar je dit lettertype kunt downloaden.

http://www.fontsquirrel.com/fonts/Costura