Ken je Canva al?

Jeetje, dat werkt grappig. Kennen jullie de site www.canva.com? Daar kun je zelf vormgeven met behulp van allerlei stramienen. Het werkt vrij eenvoudig. Je maakt eerst een account aan. Dan kun je kiezen wat je wilt ontwerpen. Je kunt uit standaard formaten kiezen maar ook je eigen formaat bepalen. 

Dan ga je aan de slag. Je kunt uit allerlei stramienen kiezen. Je sleept er 1 naar je werkveld en die ga je vervolgens zelf invullen met tekst en foto's. Je kunt kleuren aanpassen, achtergronden kiezen en zelf foto's uploaden. Als je hun foto's kiest dan betaal je daar iets voor. Met je eigen foto's is het gebruik van het ontwerp gratis. Als je klaar bent, kies je hoe je je werk wilt publiceren. Je kunt een plaatje of pdf downloaden of je ontwerp op Facebook of Twitter plaatsen.

Erg grappig om te doen. Ik heb er een uitnodiging voor mijn dochter mee gemaakt. Je bent snel klaar, behalve als je niet kan kiezen uit alle leuke dingen ;-)