Creatieve les op school; stempels maken

Stempels door de kinderen gemaakt
Stempels door de kinderen gemaakt

Laatst heb ik op de school van mijn kinderen 3x een vrijdagmiddag knutselles gegeven. Stempels maken. 

Op school hadden ze van vroeger nog allemaal setjes gutsen. Ik heb grote gummen gekocht, dit ipv linoleum. Goedkoper en zachter.
Ze maakten eerst een ontwerpje met potlood en papier. Daarna met potlood je ontwerp op de gum zetten. Natuurlijk vergaten sommigen het in spiegelbeeld te zetten. Dat doe je maar 1x verkeerd ;-) Dan bedenken wat je gestempeld wilt hebben. Dus wat haal je weg en wat niet.
Het was een groepje van 10 kinderen, uit groep 5 t/m 8. Jongens en meisjes. Zo leuk om te zien wat ze maken en wat hun wereld behelst. Voor sommigen heb ik wat plaatjes op Pinterest gezocht, en 2 jongens wilde een voorbeeldje van een 'trollface' ;-)
Laatste les mochten ze met hun stempels een ansichtkaart maken. Erg leuke geslaagde middagen, ik heb ook veel geleerd.